Stedelijk College Eindhoven kiest voor Voetbal en Onderwijs

Gepubliceerd op 13 januari 2023 om 13:17

De VMBO, uit Eindhoven, wil dankzij een specifieke voetbalclinics de leerlingen een intensief en uitdagend aanbieden.

 

Voetbal is een populaire en herkenbare sport die voor extra intensiteit en beleving kan zorgen. De inhoud van de clinics is afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de leerlingen. Belangrijkste doelstelling hierbij is om iedereen veel balcontacten te bieden waardoor het plezier en het zelfvertrouwen toeneemt.

Omdat deze clinics voor een brede groep beschikbaar zijn en er op school zowel kinderen aanwezig zijn die wel voetballen (bij een vereniging) als kinderen die niet of nauwelijks voetbal spelen, wordt er gekozen voor maatwerk zodat alle kinderen het als plezierig en zinvol ervaren.

Eventueel kan gekozen worden voor meerdere clinics afgestemd op leeftijd en niveau waardoor iedereen specifieke ontwikkelingsmogelijkheden krijgt aangeboden. Het aantal clinics is afhankelijk van wensen van de school.

 

Tijdens de clinics wordt aandacht geschonken aan:

  • Voetbal als middel om kinderen spelenderwijs (meer) te laten bewegen;
  • Voetbal als middel om baas over de bal te worden;
  • Voetbal als middel om het inzicht te vergroten;
  • Voetbal als middel om beter te leren samenwerken;
  • Voetbal als middel om emoties te beheersen;
  • Voetbal als middel om cognitief te leren;
  • Voetbal als stimulans om meer te sporten;
  • Voetbal als succesbeleving voor meer zelfvertrouwen.

 

Naast de gymlessen zijn aansprekende voetbalclinics onder leiding van professionele trainers een meerwaarde voor de leerlingen. Jeugdvoetbalopleiding heeft professionele trainers met een pedagogische benadering die hier specifiek invulling aan kunnen geven op een aansprekende manier.


Deze clinics kunnen zowel op een (voetbal-)veld als in de gymzaal plaatsvinden.

 

Scholen die meer willen weten over de mogelijkheden van het organiseren van voetbalactiviteiten op maat kunnen, vrijblijvend, contact opnemen via info@voetbalenonderwijs.nl